Dění v knihovně

Knihovna na Dubině by se ráda přiblížila veřejnosti ještě více než je současný stav, a proto přinášíme nové aktivity pro čtenáře. Léto toho bylo důkazem. Začali jsme se zapojovat do akcí městského obvodu, a tak v rámci „Opékání buřtů“ na Dubině, byla knihovna otevřena až do večerních hodin. V létě nám děti malovaly obrázky a luštily knižní kvíz. Obě akce vyhodnotí Humanitní komise při Radě Městského obvodu Pardubice III a šťastní výherci obdrží krásné knihy. Zároveň nám také proběhly soutěže o knihy na našem instagramovém profilu.

Knihovna začala spolupracovat s novým akvizičním portálem TEAMLIBRARY a získala tak možnost ve větší míře rozšiřovat knižní dokumenty pro naše čtenáře ve všech oblastech literární tvorby. Při této příležitosti moc děkujeme veřejnosti, a především čtenářům za jejich dary do knihobudky. Knihobudka se stala velmi oblíbeným stánkem pro velké i malé čtenáře.

Podzim bude nabitý dalšími novinkami. Knihovna se otevřela pro nedělní akci Studánecké posvícení. Po celou dobu akce měla veřejnost možnost knihovnu navštívit a využít její služby. V září na rukodělné dílničky za námi přijdou klienti denního centra Most do života. V Týdnu knihoven budeme se seniory vyrábět originální bavlněné tašky, nový čtenáři senioři budou mít roční registraci zdarma a s dětmi budeme vyrábět sovičku Jíťu i vymalovávat podzimní obrázky. Úplně poprvé uspořádáme autorské čtení a přivítáme autorku detektivních příběhů, nejen z Holicka, KRISTÝNU TRPKOVOU.

Listopad a prosinec bude ve znamení vyrábění i vymalování obrázků. V prosinci za námi přijede čtenáři iDnes oceněna „Blogerka roku 2018“, dětská lékařka a autorka thrillerů KATEŘINA KAROLOVÁ a s ní si budeme povídat u našeho dalšího autorského čtení. Pro seniory i seniorky chystáme vyrábění s vánoční tématikou, pro všechny čtenáře pak jednu drobnou instagramovou soutěž o knihu.

Věříme, že si každý z vás k nám cestu najde a již teď se těšíme na vaši přízeň.  Vaše knihovnice

7.9.2023
Knihovna MO Pardubice III© 2014. Všechna práva vyhrazena.