Společná průkazka knihoven města Pardubic

Od 1. ledna 2018 můžete v Knihovně MO Pardubice III získat Společný čtenářský průkaz, který opravňuje držitele k využívání služeb všech knihoven na území města. Jmenovitě se týká těchto knihoven – Krajská knihovna v Pardubicích a knihovny v městských částech: Doubravice, Dubina, Dukla, Hostovice, Nemošice, Ohrazenice, Pardubičky, Polabiny, Rosice n/L, Staré Čivice, Svítkov.

V každé další knihovně, kde si chcete půjčit knihy se znovu zaregistrujete – vyplníte přihlášku, předložíte společný čtenářský průkaz, občanský průkaz a doklad o zaplacení poplatku z naší knihovny. V těchto knihovnách již poplatek neplatíte. Děti do 15 let musí zaregistrovat rodiče. Čtenářský průkaz se vystavuje na dobu jednoho roku ode dne registrace, jeho platnost se každoročně obnovuje za registrační poplatek uvedený v ceníku – dospělí 120 Kč, děti a důchodci 60 Kč. Nutné si doklad vždy uschovat a doložit ho v ostatních knihovnách, kam si chodíte půjčovat knihy.

Pokud uhradíte obvyklých 100 Kč za dospělého čtenáře nebo 50,- Kč za dětskou či seniorskou průkazku Knihovny na Dubině, nepřicházíte samozřejmě o možnost si vypůjčit knihy například z Krajské knihovny. Vámi požadovaný titul za vás vypůjčíme a připravíme k vyzvednutí na Dubině, po přečtení zase vrátíme. Meziknihovní výpůjční služby Knihovna na Dubině poskytuje dlouhá léta, jejich obliba rok co rok stoupá.

20.12.2017
Knihovna MO Pardubice III© 2014. Všechna práva vyhrazena.